Friday, March 12, 2010

Sentap.


Sepanjang hari aku lepak rumah sambil melayari laman sesawang untuk mengumpul ilmu pengetahuan dan baca berita online.
Aku malas nak baca surat khabar sebabnya kau orang pun tahu kan?
Kalau tak tahu, sila klik.

Tiba-tiba seorang kawan lama ni online jadi aku teruslah buzz.

Mohammad Al-Aiman : "Uit! Apa bikin sekarang?"
Kawan Lama : "Eh, ni siapa ni?" (nada macam budget-budget hot aku agak)
Mohammad Al-Aiman : "La, kawan lama pun sudah tidak kenal ke?"
Kawan Lama : "Eh, siapa eh?"

...................................

Kawan Lama : "Oh! Aiman eh?"
Kawan Lama : "La, tak perasan lah"
Mohammad Al-Aiman : "Haa, kenal pun. Ingat sudah tidak kenal"
Mohammad Al-Aiman : "Kau apa khabar? Sihat?"
Kawan Lama : "Sihat"
Kawan Lama : "Ish, peliklah aku. Tiba-tiba kau tegur aku ni?"
Mohammad Al-Aiman : "La, tak boleh ke nak tegur? Bukan aku tak kenal kau pun kan?
Kawan Lama : "Boleh, cuma aku pelik sebab dulukan kita jarang bercakap?"
Mohammad Al-Aiman : "Iye lah, sebab dulu kau sombong, budget-budget cun"
Mohammad Al-Aiman : "Orang tegur pun kau bukan nak layan sangat pun kan?"

....................................

Mohammad Al-Aiman : "Weih. Apsal senyap?"

Selang lima minit kemudian kawan lama tu signed out.
Mesej yang aku bagi tadi tidak dibalas.
Eh, direct sangat ke apa yang aku cakap tadi?

4 comments:

  1. dia terlogged off la tu...wahahaha...

    ReplyDelete
  2. sentap lah jugak weh..hahahahahhaa..i've link u via my blogspot,bro.

    ReplyDelete