Sunday, March 21, 2010

Strategi Atau Nasib?


Lepas lepak-lepak minum semalam memang tiada apa aktiviti yang nak dibuat.
Lagi-lagi jam sudah pukul 3 pagi.
Ingat nak lepak lama sikit sebab nak tengok La Liga tapi disebabkan siaran langsung badminton terbuka Switzerland, jadi perlawanan bola sepak liga Sepanyol terpaksa ditunda.
Wtf weih!
Sanggup tunggu sampai pukul 3 tiba-tiba tiada.
Memang agak bengang jugalah kan?

Sedang terfikir-fikir apa aktiviti yang boleh dibuat sementara bosan yang teramat tu, tiba-tiba seseorang memberi cadangan yang amat bernas sekali (tepukan untuk orang itu,yeah!)

"Jom main Saidina lah kalau berani weih?!"

Idea yang bernas sebab sudah agak lama juga tidak bermain permainan yang mencabar minda tu.
Kali terakhir kami main masa trip dekat Port Dickson
Kenapa mencabar minda?
Sebab permainan tu memerlukan strategi dan juga nasib.
Kalau kalah memang boleh buat modal bahan bila lepak.
Dan kalau agak-agak nak jadi broker tanah, boleh mainlah permainan ni.
Syok kot.
Pada siapa yang tidak pernah main Saidina memang loser habislah.

Kami berempat main dari pukul 4 pagi sampai 8 pagi.
Memang dalam 4 jam tu penuh dengan gelak-ketawa, hilai-mengilai macam hantu sebab terlampau geli hati dan seronok.
Mana tidaknya kalau sudah syok kumpul-kumpul harta tiba-tiba nak bayar hutang semua.
Memang terasa sedikit hampehlah kan?
Tapi tidak kisah pun sebab kami hanya main untuk mengisi masa terluang saja.
Aku rasa memang patut buat aktiviti macam ni dari buat aktiviti yang sama sepanjang minggu.
Sekurang-kurangnya tidaklah bosankan?

Disini disertakan keputusan perlawanan Saidina untuk pusingan pertama :
1. Mohammad Al-Aiman (Yeah, i'm lucky today okey guys!..=D)
2. Azraie (Sorry..too bad you're not lucky enough..ahaha..=D)
3. Afiq Aziz (Nak buat bantahan boleh, sertakan RM200 dengan surat rasmi bertandatangan ketua taman..=D)
4. Ashraf Zaidon (Memang tidak boleh nak tolong sebab kau dari main dekat P.D lagi dapat ranking last..ahaha..=D)

P/S : Ajai : Memang permainan ni memerlukan nasib sebab aku memang sentiasa bernasib baik..haha..next time main lain okey?

5 comments:

  1. mint : aha,jom main lawan i..trust me,im gud at this..ahaha..=D
    shasha : weih,aper kata instead of lepak2 pas show tu kita main saidina..aha..kn?..=D

    ReplyDelete
  2. ok gak dr main ipod touch pastu ko sibuk kacau haha

    ReplyDelete
  3. shasha : ceh..sbb ak tgk ko syok jer main kn?..ahaha..=D

    ReplyDelete