Wednesday, April 21, 2010

Bali Trip Yaw!









Hari ni memang hari yang tak produktif bagi aku.
Satu hari ni aku duduk lepak rumah saja.
Main Ps2, online, tengok movie, makan, tidur.
Jadi bila malam mak ajak dinner, makan luar.
Memang aku tak lepaskan peluanglah.
Keluar ambil angin luar.
Duduk terperap dekat rumah memang rasa tepu kepala otak ni.

Malam tadi aku gerak pergi Giant Puchong dengan mak dan adik aku.
Mak nak singgah sebab nak cuci mata katanya.
Rupa-rupanya baru aku perasan, cuci mata tengok emas.
Mak ni kalau sudah masuk kedai emas, memang akan lepak dalam tu lama-lama.
Aku rasa lebih kurang macam aku lepak minum dekat kedai mamak saja mak lepak tengok emas tu.
Barulah aku perasan dan dapat rasa perasaan abah kalau keluar dengan mak.
Memang lama mak dekat kedai emas tu.

Lepas beli belah barang dapur dekat Giant, perut masing-masing pun berkerongcong.
Aku pun memang dalam kepala nak makan sedap.
Jadi kita orang pun terus menuju ke Restoran Bumbuu Bali yang betul-betul dekat dengan Giant tu.
Ini juga first time aku bawak mak makan dekat sini.
Terkesima jugak orang tua tu bila bawak makan kat tempat macam ni.
Geli hati aku tengok gelagat mak.

Menu malam ni kita orang pilih yang biasa-biasa saja.
Mak nak kongsi dengan adik aku.
Kenyang lagi katanya.
Entah iya, entah tidak tapi aku layankan sajalah.
Menu : Nasi Campur Bumbuu Bali, Garden Chicken Salad, Watermelon Juice, Special Cappucino.
Seperti biasa makan dekat sini memang terbaik dari ladang.
Kalau kau orang ada dekat-dekat area Puchong ni, aku cadangkan try makan dekat sini.
Belum cuba, belum tahu kan?

Rating : 9/10

P/S : Sasha : Amacam? Nanti bawak lah Kaza makan dekat sini. Sedap Oh! Dari hari tu kau nak aku bawak pegi sini kan? =D

14 comments:

  1. lu mmg bikin gua panas la der.....
    (ayat mat tengah)
    -Zambri Latip-

    ReplyDelete
  2. faridrul : (dengan gaya rempit)
    lu aper hal nk panas panas hati dengan gua pulak? xpuas hati nanti gua kasi bwk lu la lepas game dekat selekoh seksyen 7 tu..sape kalah belanje mcm dekat atas ni? ader beran ke bro?..ahaha..=D

    ReplyDelete
  3. macam sedap je..bagi la peta.hahahhaa

    ReplyDelete
  4. deyyyyy aiman..... (diselangi effect kilat sabung menyabung)
    bagi lokasi restoran tersebut dgn segera!
    perot aku dh nk smpi klimaks ejakulasi ni!
    -zambri latip-

    ReplyDelete
  5. zazi : boleh,boleh..aper ader hal..nnt aku email peta lokasi tmpt ni..aha..=D

    ReplyDelete
  6. faridrul : aha,lu mau gua tnjukkan tmpt dia ke?..boleh,tp lu kena ajak gua skali ah..br meriah majlis kn?..xgitew..ahaha..=D

    ReplyDelete
  7. u~~
    bumbuu bali!!
    terase lapO pulak

    ReplyDelete
  8. noorhashura : da lama xmkn,tu yg g makan bumbu tu..=D..eh,u ajak ah asri pegi..

    ReplyDelete
  9. waduh..sdp gile nih..sdp x aiman?nih klu ika mkn msti mkin tmbm plus naha jd tong smpah ika je..hahhaha

    ReplyDelete
  10. eika : sedap teramat amat..kalau datang sekali confirm datang lagi punye ah..haha..lg kalau nk dtg,ajak ak skali..sbb aku suke mkn kt sini weih!..=D

    ReplyDelete
  11. Daripada air hingga ke makanan2 tu semua membuatkan aku terasa mcm nak makan je dkt situ. Hahaha.

    ReplyDelete
  12. tj : ahaha..=D..jom,jom..ajak suqon makan kt sini jom weih!..sedap oh!

    ReplyDelete
  13. ah ko tu tunjuk gmbr je.belanjanya haremmmmmm haha tp mmg mouthwatering la wei sedappp

    ReplyDelete
  14. sasha : ahaha..xder dlm perjanjian okey?..perjanjian kate blanjer di mekdi jer..=D

    ReplyDelete