Monday, December 13, 2010

Kak Limah Oh Kak Limah


Result final exam semester lepas dah keluar.
Alhamdulillah.
Tidak mengecewakan langsung.
Aku ingat dah lama tak sekolah, otak ni dah berkarat.
Tapi tak pon.
Pencapaian masih lagi memberangsangkan, malah lebih baik dari dulu.
Syukur.

Jadi lepas dah tengok result aku pon melayan diri aku untuk menonton wayang.
Lama jugak tak tengok wayang ni.
Last tengok before sibuk sibuk buat final project dulu.
Pastu dah tak tengok dah sampai sekarang.

Cerita yang menjadi pilihan aku adalah citer Kak Limah.
Memang aku tak menyesal pilih cerita Kak Limah ni.
Terbahak-bahak aku gelak dalam wayang tempoh hari.
Memang kelakar habis.
Part seram dia memang boleh tahan seram, part kelakar memang menghiburkan hati.
Jadi memang sangat berpuas hati tengok citer Kak Limah.
Aku syorkan kat kau orang yang belom tengok tu pegi la tengok.
Tak kan menyesal punyalah.
Confirm!

Lagi pulak wayang tempoh hari memang fullhouse.
Penuh gila!
Dah macam tengok citer-citer hollywood pulak.
Double thumbs up to Mamat Khalid
Yeah!
=D

Rating Filem : 9/10

P/S : Kalau sape yang tak tengok citer Zombie Kampung Pisang tu rugi jugak sebab citer Kak Limah ni ader sinambungan dari citer Kampung Pisang tu.

8 comments:

  1. mmggg terbaik wookk cter ni , cer cter certcter

    ReplyDelete
  2. aku tak boleh lupakan zombi kampung pisang tapi masih takde peluang nak tgk kak limah jadi zomba ! huu

    ReplyDelete
  3. noorakhmar : kalau siapa siapa setuju,kita bako jer umah kak limah tu..kalau setuju sila angkat tangan mcm saya..wahaha..=D

    ReplyDelete
  4. mieza : pesanan saya - sila luangkan masa utk menonton kak limah..gila kelakar..wahaha =D

    ReplyDelete
  5. best kee ? apesal sume kata best ni ! kena pegi ni .

    ReplyDelete
  6. Salam singgah follower kat sini and nak wish selamt tahun baru ok..

    ReplyDelete
  7. syida : best sgt okey..=D i tgk smpai 3 kal ikot.. baik g tgk,xkn menyesal..

    ReplyDelete
  8. mah@mahu : yeah! thanx a lot weih! =D

    ReplyDelete